Elävän musiikin paikat Helsingissä

Hard Rock Cafe

Hard Rock Cafe on amerikkalainen konsepti, jolla on lukuisia ravintoloita ympäri maailmaa. Monet saattavatkin muistaa suuren maailman tyyliin tehdyt Helsingin avajaiset 80-luvulta Renny Harlineineen. Silloinen Hard Rock Cafe lopetti toimintansa 1990-luvun laman aikoina, mutta vuonna 2012 ravintola teki comebackin -– tällä kertaa matalammalla profiililla, laadusta kuitenkaan tinkimättä. Tällä hetkellä Helsingin keskustassa Aleksanterinkadulla, tavaratalo Stockmannia vastapäätä, sijaitseva Hard Rock Cafe on vakiinnuttanut asemansa hyvää menoa, musiikkia ja amerikkalaista ruokaa tarjoavana paikkana. Live-musiikkia on tarjolla viikoittain, myös keskiviikko-iltaisin, jolloin monessa muussa musiikkiravintolassa ei välttämättä ole esiintyjiä. Musiikki on ravintolan konseptin mukaisesti rock-henkistä. Ravintolaan mahtuu kerrallaan 240 henkeä. Hard Rock Cafe Helsingin varsinainen menotila, jossa sijaitsee myös baari ja ravintola, ovat ravintolatilojen toisessa kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa katutasolla on Hard Rock Cafe -myymälä, josta asiakkaat voivat ostaa matkamuistoja. Toisen kerroksen ravintolaan voi tulla myös lounaalle, ja paikan ruoka- ja juomatarjoilu ovat keränneet vuosien varrella runsaasti kiitoksia asiakkailtaan.

Storyville

Storyville on yksi Suomen tunnetuimpia musiikkiravintoloita ja harvempia jazz-klubeja Helsingissä. Etu-Töölössä Museokadulla eduskuntatalon vieressä sijaitseva jazz-ravintola on auki joka päivä, lisäksi kesäisin ravintolan terassi on auki klo 14 alkaen. Sekä ravintolan sisätiloissa että kesäterassilla voi juomien lisäksi nauttia myös keittiön antimista. Storyvillen kesäterassi on muuten yksi parhaimpia terasseja Helsingissä, missä voi myös kuulla live-musiikkia. Esiintyjiä on terassilla harvakseltaan, mutta tunnelma on joka kerta taattu. Ei ole tavatonta bongata tältä terassilta kansanedustajia tai muita julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Itse klubilla taas on hyvää jazz-musiikkia luvassa jokaisella vierailukerralla; yläkerran musiikkibaari on auki joka päivä ja alakerran Club Storyville aukaisee ovensa torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin. Jazz-klubin esiintyjät ovat kansainvälisiä alansa huippuja. Ravintola itse lupaa, että sillä on viikoittain vähintään neljä kotimaista tai ulkomaista esiintyjää. Klubilla on myös kiitetty ruokatarjoilu, joka edustaa Cajun-creole-keittiötä. Laadukkaan esiintyjäkaartinsa ja tarjoilunsa ansiosta Storyvilleä pidetäänkin yhtenä Euroopan parhaimmista jazz-klubeista.

Tavastia

Ei ole suomalaista rock-kulttuuria ilman Tavastia-klubia. 700-paikkainen klubi sijaitsee Helsingin keskustassa Urho Kekkosen kadulla, Kampin keskuksen vieressä. Hämäläisen osuuskunnan omistuksessa olevan rakennuksen tiloissa toimiva klubi on palvellut rock-kansaa jo vuodesta 1970 lähtien tehden siitä yhden yksimittaisesti pisimpään toiminnassa olevista klubeista koko Euroopassa. Tavastian takapihoilla HIM esitti ensimmäisiä keikkojaan ja päälavalla on esiintynyt joukko suuria kansainvälisiä nimiä, kuten Nick Cave, Dr. Feelgood ja Tom Waits. Tänä päivänä Tavastialla on keikkoja lähes jokaisena iltana. Esiintyjät edustavat nousevia tähtiä ja suurempia nimiä, niin kotimaasta kuin ulkomailta. Tavastialla juhlitaan usein myös pääsääntöisesti kotimaisten nimien uuden levyn julkaisua. Klubilla itsellään tarjoillaan vain juomia, ruokapuolen hoitaa klubin yhteydessä toimiva Ravintola Ilves. Jo 1930-luvulta lähtien toiminnassa ollut Ilves tarjoilee klubi-illan jälkeisten eväiden lisäksi lounaita ja à la carte -ruokailua. Ilveksen keittiö edustaa eurooppalaista keittiötä suomalaisella painotuksella, ja sitä pidetään Helsingin yhtenä parhaimmista ravintoloista hinta-laatusuhteeltaan.

The Circus

The Circus sijaitsee myöskin Kampin keskuksen ja eduskuntatalon lähellä. Yökerhon sisäänkäynti on Narinkkatorilla, Lasipalatsin kulmilla. Noin 1500-paikkainen ravintola profiloituu tässä joukossa eniten perinteiseksi yökerhoksi ja on yksi Helsingin suurimpia klubeja. Monet paikassa käyneet ovat panneet merkille sen, miten klubi on erityisesti nuorten suosiossa, kun muut tällä sivulla esittelemistämme paikoista houkuttelevat laajemmin eri-ikäistä yleisöä. The Circus ei kuitenkaan ole pelkkä nuorille suunnattu menopaikka. Ravintola tunnetaan suositun yökerhonsa lisäksi monipuolisesta tapahtumakalenteristaan. Tämän ravintolan keikkakalenteria kannattaa pitää silmällä, sillä paikassa käy runsaasti eri kotimaisia ja ulkomaisia rock-artisteja mm. D-A-D, Soen ja Machine Gun Kelly. Rock-musiikin esittäjien lisäksi klubilla käy runsaasti r’nb- ja reggae-muusikoita. Konserttien lisäksi The Circus isännöi mm. twerkkauksen SM-kisat. Mikäli siis etsit hyvää tanssipaikkaa Helsingin keskustassa, The Circus kannattaa pitää mielessä. Erityistä kiitosta The Circus saa kävijöiltään laajasta ja hyvästä olutvalikoimastaan. Erikoisuutena paikka tarjoaa karaokea pienille asiakasryhmille suunnatuissa kopeissa.

Apollo Live Club

Helsingin keskustassa Mannerheimintiellä, lähellä Stockmannin tavarataloa sijaitsee jo legendaarisen maineen saanut Apollo Live Club. Forumin vanhan elokuvateatterin tiloihin rakennettu yökerho tarjoaa asiakkailleen kiitettävän laajan viihdevalikoiman sekä oikein maittavan ravintolan tarjoilut. Live-esityksiä Apollo Live Clubilla on useampia kuukaudessa. Esiintyjäkaarti edustaa sekä kotimaisia että ulkomaisia nimiä, ja paikka on suosittu erityisesti pop- ja rock-bändien esiintymisareenana. Tämän lisäksi Apollossa järjestetään runsaasti erilaisia klubi-iltoja sekä yritys- ja stand up show -tapahtumia myös keskellä viikkoa. Lisäksi Apollon kellarista löytyy varsin mainion tunnelman takaava Apollon karaoke. Mikäli siis etsit ensisijaisesti live-musiikkia, kannattaa tämän ravintolan kohdalla tarkistaa paikan tapahtumakalenteri etukäteen. Live-esitysten kohdalla Apollo saa meiltä erityisen kiitoksen hyvästä akustiikasta sekä viihtyisästä sisustuksestaan. Ikäraja klubille on 24, ja valtaosa yleisöstä edustaakin nuoria aikuisia. Yökerhon oman anniskelupaikan lisäksi Apollolla on kaksi muuta baaria: Apollo Street Bar ja Apollo Terrace Bar. Musiikin ja yökerhoelämyksen lisäksi suosittelemme lukijoita tutustumaan Apollossa myös kaikkeen muuhun paikan viihdetarjontaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts