Turun baaritarjonta yllättää monipuolisuudellaan

Turku on viime vuosina ilahduttanut monipuolisella baaritarjonnallaan, johon kannattaa tulla tutustumaan jo kauempaakin. Vaikka Turku ei asukasmäärältään ole suuren suuri ja keskustakin on verrattain kompakti, löytyy Turusta silti vilkasta yöelämää ja paljon kiinnostavia baareja, joihin helposti jäädään viipyilemään juoman jos toisenkin ajaksi. Kesäaikaan etenkin Aurajoen ranta puhkeaa kukkaan hurmaten eurooppalaisella tunnelmallaan ja runsaalla ravintolatarjonnallaan. Baariksi muutettujen jokilaivojen kansilla voidaan nauttia ihanasta kesäauringosta viilentävää juomaa siemaillen tai istahtaa jokirannan lukuisille ulkoilmaterasseille, joista avautuu kauniit näkymät Aurajoelle. Illan viiletessä monet siirtyvät jatkamaan iltaa läheisiin baareihin, joista jokainen varmasti löytää omansa – olipa tavoitteena sitten sukeltaa erikoisoluiden maailmaan, kohottaa cocktail alkavalle illalle, jutustella rauhassa ystävien kera tai jatkaa illanviettoa musiikin tahdissa. Olemme koonneet tälle sivulle koosteen turkulaisista baareista, josta voit poimia menovinkkejä seuraavaan illanviettoon.

Koulun kautta Apteekkiin: baarittelua historian havinoissa

Jos olet yhtään tykästynyt vanhoihin taloihin ja sisustuksiin, jotka henkivät vuosikymmenien takaista tunnelmaa, tulet varmasti viihtymään seuraavissa baareissa. Päivä voidaan aloittaa vaikkapa panimoravintola Koulussa, jossa voidaan enemmän tai vähemmän virallisesti “opiskella” panimon omia juomia aina oluesta siideriin. Koulusta löytyy myös tunnelmallinen viinitupa, mikäli haluaa laajentaa makuopintojaan sinne suuntaan. Kun koulupäivä alkaa olla pulkassa, on aika siirtyä Old Bankiin, joka on etenkin hieman varttuneemman väen suosiossa. Tämä historiallisessa pankkikiinteistössä sijaitseva baari on mukavan iso ja rauhallinen, tosin se on viikonloppuiltaisin usein tupaten täynnä. Kun “pankkiasiat” ollaan vihdoinkin hoidettu alta pois, voidaan illan päätteeksi käväistä vielä Aurajoen toisella puolella nauttimassa nestemäisiä rohdoksia baarissa, joka kantaa nimeä Uusi Apteekki. Rennon olohuonemainen fiilis hyvine olutvalikoimineen kuuluu Apteekin vahvuuksiin. Täältä on hyvä lähteä kotia kohti!

Cocktailien ystäville

Jos oluen ja siiderin juominen ei oikein innosta, Turusta löytyy myös pari varteenotettavaa drinkkibaaria, joissa osataan loihtia huomattavasti mielenkiintoisempia juomia kuin mitä perusbaarien valikoimista löytyy. Näissä paikoissa ei kossukolat komeile listan ykköspaikalla, vaan tarjolla on ammattitaidolla loihdittuja drinkkejä, joissa käytetään tuoreita raaka-aineita. Yksi tällaisista paikoista on Kristiinankadulla sijaitseva Bar4, jonne voidaan vallan hyvin piipahtaa ilman täyttä juhlatällinkiäkin. Toinen hyvä vaihtoehto on lähellä sijaitseva The Cow, jonka baarimestarit ovat niittäneet mainetta myös alan kilpailuissa. Baarin valikoimista löytyy mm. käsityönä valmistettuja likööreitä, joita ei sanottavasti löydy muualta. Cocktail-osaamista löytyy myös Anniskeluravintola Tiirikkalasta, vaikka paikka ei välttämättä ensimmäiseksi tule mieleen ajateltaessa drinkkibaareja. Tiirikkalassa on kuitenkin panostettu myös tähän puoleen, ja cocktailit maistuvat erityisen suloisilta varsinkin iltoina, jolloin live-bändi soittaa korvia hivelevää jazzia ja bluesia. Suosittelemme!

Rokkibaareja – onko Turussa niitä?

Turun baaritarjonta saattaa ulkopaikkakuntalaisille näyttäytyä melko pikkusievänä, josta ensisilmäyksellä puuttuu baaritteluvaihtoehdot raskaamman musiikin ystäville. Kaupungista löytyy kuitenkin hieman rosoa, vaikka Turkua tuskin voidaan millään mittarilla tituleerata rokkibaarien luvatuksi kaupungiksi. Jos illanviettotoiveet painottuvat erityisesti rokin ja metallimusiikin suuntaan, kauppatorin kupeesta löytyvä legendaarinen Whisky Bar on juuri oikea paikka tähän. Siellä ei todellakaan tarvitse jännittää, että jukeboxista tärähtäisi yhtäkkiä iskelmää tai jumputtavia listahittejä sotkemaan tunnelmaa! Koska ei muuten tärähdä. Toinen vaihtoehtomusiikkia suoltava jukebox löytyy Tinatuopista, joka on jo kolmen vuosikymmenen ajan toiminut nukkavieruisena olohuoneena monille alakulttuureista kiinnostuneille. Toki Turusta löytyy muitakin baareja, joissa on ajoittain hieman rokimpi tunnelma, mutta nämä kaksi pikkubaaria ovat ainakin varmoja valintoja, mikäli musiikkimaku on tarkkaan rajautunut raskaamman poljennon suunnalle.

Aurinkoisien kesäpäivien ehdoton ykkönen: jokilaivat

Monelle turkulaiselle kesäkausi ei virallisesti ole avattu ennen kuin on käynyt nauttimassa lasillisen lempijuomaa joillakin Aurajoen monista jokilaivoista. Useimmat niistä löytyvät Auransillan ja Myllynsillan väliseltä kaistaleelta. Säästä riippuen jotkut laivoista avaavat ovensa jo keväällä, ja etenkin aurinkoisina kesäpäivinä jokiranta sykkii elämää, ja laivojen kannet täyttyvät juomiaan nauttivista turkulaisista. Hieman rauhallisempaa menoa hakevat suuntaavat kohti tunnelmallista Svarte Rudolfia, jonka juoma- ja ruokatarjonta on monen turkulaisen mielestä jokilaivojen parhaimmasta päästä. Rennon nuorekkaasta tunnelmasta taasen pääsee nauttimaan Donnan, Papa Joen ja Aussie Barin kansilla. Jos paikallaan oleminen alkaa jossain vaiheessa kyllästyttämään, voidaan aina hypätä jokilautta Jakken kyytiin. Jakke noukkii matkustajia kyytiin usealta eri pysäkiltä Aurajoen varrella tarjoten mahdollisuuden nauttia drinkin tai vaikka kupin kahvia samalla, kun jokimaisemat vaihtuvat verkkaiseen tahtiin. Hauska idea, eikö!

Opiskelijoiden (ja vähän muidenkin) suosikkibaareja

Turku on opiskelijakaupunki, joka tuo oman lisänsä yöelämään. Kaupungista löytyykin useita kivoja baareja, joihin etenkin opiskelijat suuntaavat rentoutumaan. Linnankadulla sijaitseva Bar Ö on mukavan rento ja retro samoin kuin keskustan toisella puolella sijaitseva Alvar. Kestosuosikkien joukkoon lukeutuvat myös Bar Kuka ja etenkin Cosmic Comic Cafe, jossa voidaan seurustelun ja oluen juonnin lomassa pelata lautapelejä ja lukea sarjakuvia. Mikäli jaksaa tallustaa hieman ydinkeskustasta poispäin, kannattaa piipahtaa sopivan sokkeloisessa gastropub Löydössä tai Radbarissa, jonka persoonallinen sisustus ja artesaanioluet kutsuvat viihtymään toistamiseenkin. Radbarin naisten vessasta voidaan muuten ottaa lankapuhelinyhteys miesten vessaan – kiinnostaisiko soitella?

Turun parhaat terassit

Etenkin suurempien kaupunkien keskustoista on joskus haasteellista löytää viihtyisää ulkoilmaterassia, jossa autot eivät kaasuttele jonona terassin ohitse ja korkeat talot estä auringonpaistetta juuri parhaimpaan aikaan päivästä. Tässä mielessä turkulaisia hellitään oikein urakalla, koska varsinkin kesäaikaan kaupungista löytyy useita kivoja terasseja, mikäli haluaa istuskella välillä muuallakin kuin jokirannan varrella. Näin jutun lopuksi, tässä vielä muutama vinkki, mistä löytyy Turun parhaimmat terassit.

Yksi suosituimmista kesäterasseista löytyy kävelykadulta kauppatorin kulmasta. Rento Bar on suosittu kohtaamispaikka, jonka terassilta on mukava seurata ohitse käveleviä ihmisiä ja flirttailla vieruspöytään, jos kaipaa vähän vipinää. Mikäli kuitenkin etsii hieman seesteisempää tunnelmaa, kannattaa suunnata panimoravintola Koulun sisäpihalle. Siellä puiden katveessa istuessa vierähtää tunti jos toinenkin rauhaisan musiikin soidessa taustalla. Näiden lisäksi Hunter’s Innin terassi on tutustumisen arvoinen. Vaikka terassi on pieni ja autojakin huristelee ohi, viihtyvyyteen on panostettu. Terassilla kiipeilevät viherköynnökset luovat kivan puutarhamaista tunnelmaa. Suuntaa siis joihinkin tässä jutussa esiteltyihin baareihin tai lähde rohkeasti etsimään omaa suosikkiasi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts