Taide osana suomalaista ravintolakulttuuria

laadukkaaseen palveluun ja ruokaan panostava ravintola, ja suomalainen ruokakulttuuri puhtaine raaka-aineineen on kerännyt mainetta ulkomaita myöten. Moni ravintola on päättänyt panostaa myös viihdetarjontaan, ja sivustollamme kerromme enemmän, millaisia musiikkiravintoloita ja muita taide-elämyksiä Suomessa on tarjolla.

Millaista taidetta voi tarjota ravintoloissa?

Ravintolat keräävät yhteen joukon ihmisiä, jotka ovat tulleet nauttimaan hyvistä antimista ja toistensa seurasta. Ravintolakulttuurilla onkin vuosisatojen perinteet, ja jo keskiajalla kyliä kiertävät lauluniekat tapasivat esiintyä kyläjuhlissa ja krouveissa. Moni asiakas tulee ravintolaan hakemaan nimenomaan elämystä, ja erilaiset taidemuodot musiikista kuvataiteeseen sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

Musiikki ja nimenomaan live-esiintyjät ovat oivallisin esimerkki ravintoloissa esitettävästä taiteesta. Arvostamme musiikkiravintoloita niin paljon, että olemme luoneet aiheesta oman sivuston. Haluamme kertoa lukijoille siitä, miten erilaiset elämykset voidaan sujuvasti yhdistää toisiinsa. Olemme sivuillemme keränneet kattavan tietopaketin mm. eri kaupunkien parhaista musiikkiravintoloista sekä muusta taiteeseen ja ravintolakulttuuriin liittyvästä.

Elävän musiikin tarjonta Suomessa

Elävää musiikkia pääsee kuulemaan tänä päivänä kiitettävän monessa ravintolassa. Tällä sivustolla keskitymme kertomaan enemmän nimenomaan musiikkiravintoloista, vaikka esimerkiksi monet fine dining -paikatkin tarjoavat laadukkaita musiikkiesityksiä asiakkailleen. Pääset sivuillamme tutustumaan kahden suuren kaupungin tarjontaan. Esittelemme sinulle “Elävää musiikkia tarjoavat paikat Helsingissä” sekä kerromme “Missä kuunnella elävää musiikkia Turussa”.

Molemmissa kaupungeissa voit löytää musiikkiravintoloita moneen eri makuun. Useat ravintolat tarjoavat hyvin rock-henkistä musiikkia, mutta tämän lisäksi Suomen kaupungeista löytyy myös laadukkaita ruokaa tarjoilevia jazzklubeja sekä erilaisia viihdemuotoja yhdistäviä paikkoja. Aivan kaikkia musiikkiravintoloita emme voi esitellä sivuillamme. Esittelemme tunnetuimmat ja suurimmat ravintolat ja suosittelemme lukijoita tutustumaan myös listamme ulkopuolisiin paikkoihin.

Millaisiin ravintoloihin musiikki sopii?

Ravintola-ala tunnetaan kovasta kilpailusta, ja erityisesti suurten kaupunkien keskustoissa on ravintolapaikkoja, joissa tuntuu vaihtuvan konsepti ja omistaja kovin usein. Musiikkiravintolat ovat siitä kiitollisia paikkoja, että ne eivät muuta muotoaan kovin usein. Emme osaa tarkalleen sanoa, mistä tällainen johtuu, mutta havaintomme mukaan moni musiikkiravintola on toiminut paikallaan jo vähintään kymmenen vuotta.

Uskomme yhden selittävän tekijän liittyvän uuden kokemisen ja parhaiden vakiintuneiden käytäntöjen yhdistämiseen. Mielestämme taide yksinkertaisesti sopii ravintolaympäristöön ja ravintola itsekin voi hyötyä monipuolisesta elämystarjonnastaan. “Suomen persoonallisimmat kahvilat” -sivulla esittelemme paikat, jotka kaikkien ravintoloista ja kulttuurista kiinnostuneiden kannattaisi tuntea. Toivomme jokaisen lukijan löytävän sivuiltamme inspiraatiota seuraavaa ravintolakierrosta varten.

Onko elävä musiikki suosittua Suomessa?

Jos olet koskaan vakipaikassasi kaivannut viihteeksi elävää musiikkia, et ole yksin. Erilaisia musiikkiravintoloita löytyy Suomesta varsin kiitettävä määrä, ja tämän lisäksi moni ravintola hyödyntää kulttuuritarjontaa vähintään satunnaisesti. “Ovatko suomalaiset taiteen ystäviä?” -artikkelissa tutkimme tarkemmin, miten vähäeleinen kansamme tukee ja kunnioittaa läsnäolollaan monia kulttuuritapahtumia kautta maan.

Listatessamme Helsingin ja Turun musiikkiravintoloita, yllätyimme itsekin tämän hetken laajasta valikoimasta. Ravintoloiden joukosta löytyy tällä hetkellä monia mielenkiintoisia tulokkaita ja klassikoita. “Turun baarit” -sivulle listasimme suosikkimme paikoista, jotka eivät ole musiikkiravintoloiden listalla, mutta ovat kuitenkin käymisen arvoisia. Näyttää siltä, että elävä musiikki ja muu taide ovat varsin suosittua tällä hetkellä.

Taide osana ravintolakulttuuria

Uskomme, että taiteen eri muodoilla tulisi olla pysyvä paikka ravintolakulttuurissa. Erilaisten elämysten, kuten ravintolavierailun ja taiteen, yhdistäminen toisiinsa on mielestämme luontevaa. Ravintolamaailma itsessään kehittyy myös ihmisten makutottumusten ja toiveiden muuttuessa. Hyvänä esimerkkinä on ruoka- ja viinitarjoilun yleistyminen olutravintoloissa. Tästä kirjoitimme oman artikkelin “Gastropubi – mikä se on ja mitä siellä tarjoillaan?”

Taidetta pääsee kokemaan myös kahvilaympäristössä. “Taidekahvilat Suomessa” -sivulla esittelemme muutaman valinnan mielestämme käymisen arvoisesta taidekahvilasta. Toivomme lukijoiden antavan tällaiselle konseptille mahdollisuuden, jotka eivät ole taidekahvilassa vielä vierailleet. Meidän kokemuksemme mukaan taide auttaa syventämään ystävien ja muiden läheisten kanssa vietettyä hetkeä ja parhaimmillaan keskustelujen kautta auttaa myös oppimaan uusia puolia toisesta ihmisestä.

Missä muualla pääsee kokemaan taidetta?

Ravintola- ja kahvilaympäristön lisäksi Suomessa on lukuisia muita tiloja, joissa pääsee tutustumaan eri taiteen muotoihin ja kokemaan elämyksiä. “Taidenäyttelytiloja Turussa” -sivulla esittelemme entisen pääkaupunkimme houkuttelevimpia paikkoja päästä tutustumaan tulevien ja tuttujen kuvataiteilijoiden töihin. Taidenäyttelyjen lisäksi lukuisat museot, katunäyttelytilat ja -installaatiot, teatterit ja oopperatalot tarjoavat oivan ympäristön taiteen kokemiseen.

Sivuillamme suosittelemme lukijaa tutustumaan myös “Taidetta ja viihdettä samassa paikassa” -artikkeliimme. Arvioimme siinä syvemmälle taiteen viihteellistä puolta. Moni lukijoistamme saattaa olla sellaisen käsityksen varassa, että taidetta on vain korkeakulttuuri. Tällä sivustolla annamme arvon myös viihteelle ja uskomme, että taiteen yksi tärkeimpiä tehtäviä on auttaa tuottamaan elämys katsojalleen tai kuuntelijalleen.

Kenelle taidetta tehdään?

Ravintola on taiteen ja viihteen etsijälle siitä kiitollinen ympäristö, että maamme tarjonnasta löytyy varmasti jotain kunkin kävijän mieleen. On turha pelätä, etteikö taidetta tehtäisi myös omien toiveiden mukaisesti. Toivomme sivustomme ravintola- ja kahvilaesittelyjen auttavan lukijoita löytämään uusia itseä kiinnostavia kohteita. Etenkin musiikkiravintoloiden suhteen uskomme kaikille löytyvän jotain omaan makuun sopivaa.

Mikä on taiteen tulevaisuus Suomessa?

Uskomme taiteella olevan vakaa sija myös tulevaisuuden Suomessa. Vaikka yhteiskunnan tukien leikkaukset kurjistaisivatkin monien taiteilijoiden elämää, uskomme viihteellä ja elämyksillä riittävän runsaasti kysyntää maassamme. Musiikki ja ravintolat yhdistävät ihmisiä ja auttavat löytämään uutta iloa ja energiaa arjessa. Kenties lukijammekin innostuvat etsimään loppuvuoden tapahtumakalenterista itseään kiinnostavat tapahtumat musiikkiravintoloissa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts